DCom, spol. s r.o.

DCom se stal členem DMR asociace

DMR standard je dnes celosvětově nejrozšířenějším standardem digitální pro profesionální radiové sítě. Mezi velké výhody DMR standardu patří zpětná kompatibilita s analogovými systémy a možnost postupného náhrady analogových radiových sítí digitálními. Zařízení vyráběna podle standardu jsou interoperabilní. Pro uživatele to znamená, že může používat v rámci své komunikační sítě výrobky různých výrobců, která vzájemně spolupracují. Standard poskytuje uživatelům jistotu, že investují do technologie, která se bude i nadále vyvíjet a bude poskytovat svým uživatelům širokou nabídku výrobků a služeb od různých výrobců za přijatelnou cenu.

Dispečerské pracoviště

Co je cílem DMR asociace

DMR asociace sdružuje nyní více než 160 členů z celého světa. Jejími členy jsou výrobci, systémový integrátoři, síťový operátoři a uživatelské organizace. Asociace zajišťuje další rozvoj technologie a sady funkcí DMR na základě požadavků uživatelů, testování interoperability a certifikaci, poskytování vzdělávání v oblasti standardu a poskytování poradenské činnosti regulačním orgánům pro zajištění vhodného prostředí.

DCom vyvíjí dispečerské aplikace a řeší systémové integrace

Naše firma je prvním členem DMR asociace z České republiky. DCom se stal členem v kategorii 2, která je vyhrazena vývojářům aplikací, systémovým integrátorům a výrobcům testovacích zařízení. Vývoj profesionálních dispečerských systémů a systémové integrace jsou důležitou součástí aktivit naší společnosti. Našim zákazníkům chceme v nejbližší době chceme v blízké budoucnosti nabídnout dispečerské řešení podporující připojení k infrastruktuře radiové sítě DMR pomocí standardního rozhraní AIS.