DCom, spol. s r.o.

Sídlo společnosti DCom, spol. s r.o.

Co děláme

Naše společnost poskytuje komplexní služby v oblasti komunikací se zaměřením na profesionální radiokomunikační systémy a řešení. V této souvislosti zajišťujeme veškeré služby od projekce, přes specializovaný vývoj, systémové integrace,výrobu, montáž a dlouhodobý servis dodaných systémů. Naší mateřskou společností je AŽD Praha,s.r.o., významným trhem pro naše výrobky a služby je železnice. V oblasti obchodu jsme partnerem několika významných zahraničních společností, nejvýznamnější z nich je společnost Hytera, která je druhým největším světovým výrobcem profesionální komunikační techniky.

Z historie společnosti

Naše společnost DCom, spol. s r. o. byla založena v roce 1994. Hlavní myšlenka zakladatelů bylo vyvíjet zajímavé produkty v oblasti bezdrátových digitálních komunikací, přenosu hlasu a dat a dálkového řízení.

Mezi první výrobky společnosti patřily radiové telemetrické jednotky MC12 a MC13, které umožňují dálkové řízení technologií přes nezávislé profesionální radiové sítě. Jednotky díky své technické vyspělosti rychle našly uplatnění při řízení rozsáhlých energetických a vodárenských distribučních sítí.

Na jejich základě jsme vytvořili i vlastní ucelená řešení, jakým dones je systém včasné výstrahy proti povodním pro region Klodzka v Polsku.

Díky technické erudovanosti našich zaměstnanců firma získávala společnost zajímavé zakázky v oblasti zakázkového vývoje vysokofrekvenční a mikrovlnné techniky. V naší společnosti byly vyvíjeny mikrovlnné zesilovače pro potřeby armády, letectví. Na základě požadavků zákazníků vyvíjíme speciální měřící techniku a spolupracujeme s laboratořemi a výzkumnými ústavy.

Kromě datových přenosů se naše společnost vždy realizovala hlasové radiové sítě. Našimi ctěnými zákazníky byli a jsou od založení naší firmy například hasičské záchranné sbory. Naše společnost hledala po roce 2000 řešení moderního využití zastarávající technologie tradičních hlasových radiových sítí. Vyvinuli jsme v té době unikátní řešení dispečerské RadioVoice využívající technologii přenosu hlasu přes radiové sítě VoIP v oblasti hlasových radiových sítí. Na základě tohoto řešení je možné řízení rozsáhlých hlasových radiových sítí z dispečerských pracovišť umístěných kdekoliv na světě. Dalším vývojem vzniklo ucelené řešení, které umožňuje dispečerům na jediném dispečerském dotykovém pracovišti TOP kombinovat různé komunikační prostředky včetně telefonů, rozhlasů, různých radiových síti i specializovaných komunikačních systémů. Součástí řešení jsou rovněž prostředky pro záznam veškeré komunikace a automatizovaný vzdálený dohled nad jednotlivými komponentami systému. RadioVoice umožňuje propojení se systémy jiných výrobců. Největšího nasazení se tato naše technologie dočkala na železnici.

Naším tradičním výrobním artiklem, který úzce souvisí z bezdrátovými komunikacemi jsou antény a pasivní anténní prvky. V této oblasti máme široké portfolio vlastních kvalitních antén, které spolehlivě fungují i v náročných prostředích. Zároveň jsme schopni navrhnout anténní systém na míru, aby odpovídal specifickým požadavkům jeho projektu.

 V roce 2006 jsme zahájili spolupráci se společností Hyt, která nyní nese jméno Hytera. Společnost Hytera je druhý největší a nejrychleji rostoucí výrobce profesionální komunikační techniky na světě. Nabízí koncové terminály, infrastrukturu radiových sítí a komplexní řešení pro všechny hlavní komunikační standardy na světě včetně technologií DMR, TETRA a LTE. DCom od roku 2006 distributorem značky Hytera pro území České a Slovenské republiky a zajišťujeme rovněž servis a technickou podporu.

V roce 2008 majetkově vstoupila do naší společnosti společnost AŽD Praha, s.r.o., která je dnes v naší společnosti majoritním vlastníkem. AŽD Praha je největším výrobcem zabezpečovací techniky pro železnici v ČR. DCom je pro AŽD klíčovým partnerem v oblasti sdělovací techniky. Na základě jejích požadavků neustále rozvíjíme naše produkty.

Naším cílem je spokojenost zákazníka

DCom neustále usiluje o vysokou kvalitu svých výrobků a služeb. Důležitou úlohu v tomto našem úsilí hraje integrovaný systém řízení. Naše společnost má zaveden certifikovaný systém řízení dle ČSN EN ISO 9001:2016, dále enviromentální systém managementu dle ČSN EN ISO 14001:2016 a systém řízení ochrany zdraví při práci 18001:2008.

Naše firma si velmi zakládá na své pověsti a snaží se být pro své dodavatele a především zákazníky spolehlivým partnerem. Hospodaření naší společnosti je pravidelně ověřováno nezávislým auditorem a jeho zprávy jsou zveřejňovány. Naše úsilí je rovněž několik let po sobě oceněno získáním prestižního mezinárodního ratingového hodnocení AAA.

Velkou péči věnujeme našim zaměstnanců, kteří se cíleně a pravidelně školí, aby rozvíjeli své dovednosti. Kromě toho naše společnost poskytuje našim zaměstnancům celou řadu benefitů.