VoIP telefonní ústředna

VoIP PBX je IP ústředna vhodná pro systémy s 60–120 účastníky a pro současný provoz až 30 hovorů, umožňující volitelné připojení až 4 FXS-FXO portů nebo ISDN2 nebo ISDN30 pro komunikaci se stávajícími technologiemi. Umožňuje digitální nahrávání všech nebo vybraných hovorů na interní harddisk. Obsahuje integrovaný SSL WEB server pro managemet a správu. Základní technický popis Ústředna je vestavěna ve skříni určené pro montáž do 19“ racku, výšky 1,5U a hloubky 30 cm (bez konektorů), hmotnost ústředny je 3 kg. Napájení ústředny je možné ze sítě 230 V, 50 Hz nebo 48 V stejnosměrných. Chlazení ústředny je aktivní – ventilátory.

VoIP telefonní ústředna pro dispečerské systémy RV3

Přednosti použití VoIP telefonní ústředny

  • VoIP telefonní ústředna s možností dálkové správy vhodná pro 60–120 účastníků
  • Možné doplnit až o 4 FXO-FXS porty nebo ISDN2 nebo ISDN30 porty
  • Možnost napájení 230 V nebo 48 V
  • Libovolný počet VoIP účastníků

Schéma propojení VoIP telefonní ústředny s okolím

Základní technický popis

Ústředna je vestavěna ve skříni určené pro montáž do 19“ racku, výšky 1,5U a hloubky 30 cm (bez konektorů), hmotnost ústředny je 3 kg. Napájení ústředny je možné ze sítě 230 V, 50 Hz nebo 48 V stejnosměrných. Chlazení ústředny je aktivní – ventilátory.

Konfigurace VoIP telefonní ústředny

Počty VoIP linek a souběžně běžících hovorů jsou omezeny pouze výkonem hardware ústředny a nejsou omezovány dodatečnými licencemi. Přidávání dalších poboček se provádí pouze programově, bez nutnosti přidávání dalších karet. Při nedostatečném výkonu ústředny je možné buďto použít ústřednu výkonnější, nebo použít více ústředen. Integrovaný router nabízí funkce firewallu, QoS, priorizace provozu a nastavení šířky pásma pro optimální funkci hlasového IP provozu. Vzhledem k využití strukturované kabeláže sítě ethernet není nutné instalovat pobočkovou ústřednu do každé stanice. Pro celou trať je možné použít jednu VOIP ústřednu.

Záznam hovorů

Ústředna umožňuje digitální zaznamenávání procházejících hovorů na interní harddisk s okamžitým nebo následným přenosem takto získaných záznamů do datového úložiště, sloužícího jako archivační zařízení. Tyto záznamy je možné uživatelsky přehrávat a není možné je mazat.

Podporované telefonní přístroje

Pro telefonování je možné použít standardní IP telefony připojené do sítě ethernet nebo analogové telefony připojené přes VoIP brány.

Základní technické parametry

 

Rozměry 19“ modul výšky 1,5U a hloubky 30 cm (bez konektorů),
šířka (bez držáků) 43 cm, hloubka 30 cm, výška 6,5 cm
VoIP telefonní ústředna je určena pro montáž do 19“ rozvaděče (rac
Hmotnost 3kg
Krytí proti prachu a vodě IP20
Rozsah pracovních teplot 0 až 45 °C
Skladovací teplotní rozsah –20 až 60 °C
Vlhkost 20 až 90 %, nekondenzující
Vstupní napětí jmenovité 230 V ±10 %, 50 Hz nebo volitelně 48 V stejnosněrných,
příkon max. 100 VA
Připojovací konektory
LAN (ethernet) – 2× RJ45
230 V přívod – EURO vidlice
48 V přívod – volitený
USB2.0  2x
RS232 RJ45 – sériová konzole pro správu
Interní sběrnice  PCI pro připojení rozšiřujících karet  (ISDN2, ISDN30, FXS-FXO)