Chytrý drážní GSM-R telefon SED GPH-650R

GSM-R android telefon SED GPH650-R

Výrobce drážních GSM-R mobilních terminálů společnost SED představila chytrý GSM-R telefon založený na operačním systému Android.  Použití standardního operačního systému pro mobilní telefony nabízí uživateli možnost používání obrovského množství hotových aplikací, nebo si nechat připravit specializované aplikace na míru.Terminál podporuje všechny služby v síti GSM-R podle požadavků standardu EIRENE včetně podpory služeb skupinového hovoru, jednosměrného volání a správa číslování podle funkcí. GPH-650R je vybaven dvěma sloty pro SIM karty. Kromě provozu v drážní GSM-R síti může být současně provozován rovněž v sítích veřejných operátorů a využívat rychlé datové přenosy technologie LTE.  Provedení telefonu odpovídá použití v průmyslovém prostředí. Terminál nabízí robustní konstrukci, je vybaven speciálními funkčními tlačítky pro nouzové volání a PTT tlačítkem pro skupinové hovory.

Technické vybavení GSM-R telefonu

Technické vybavení terminálu je na velmi dobré úrovni a odpovídá moderním chytrým telefonům. Operačním systémem telefonu je Android 6.0. Dotykový displej o velikosti 5“ nabízí rozlišení HD rozlišení 1920*1080 bodů. Operační paměť je 2GB, vnitřní paměť 16 GB rozšiřitelná pomocí Micro-SD karty o dalších 32GB.

Podpora GSM-R funkcí

Model GPH-650R podporuje následující funkce VBS, VGCS, správa číslování podle funkcí, aktivace / deaktivace Group ID, krátká čísla, eMLPP, PTT, nastavení priority volání, osamocený pracovník.

Fotografie a video

Stejně jako jiné chytré telefony je GPH-650R vybaven přední a zadní kamerou. Obě kamery jsou vybaveny autofokusem, zadní kamera má rozlišení 13 přední 2 megapixely.

Připojení hovorového příslušenství

GSM-R telefon umožňuje připojení příslušenství přes standardní konektor Jack 3,5mm. Kromě toho je možné připojení bezdrátového hands-free příslušenství přes Bluetooth rozhraní. Kromě Bluetooth je podporováno samozřejmě rovněž Wifi bezdrátové připojení.

Jaké senzory GPH-650R využívá?

Telefon je vybaven řadou senzorů, které využívá operační systém Android a mohou ho využít i specializované aplikace. Například je osazen akcelerometrem, senzorem přiblížení, elektronickým kompasem, gyroskopem nebo senzorem osvětlení.

Určování polohy pomocí GPS

Standardně jsou dnes chytré telefony vybaveny GPS přijímačem pro určování polohy zařízení a GPH-650R není výjimkou. Kromě možnosti využívat dnes již tradičních mapových a navigačních aplikaci, lze určení polohy používat například pro určení polohy pracovníka v nouzi.

Baterie a výdrž v provozu

GSM-R terminál GPH-650R je vybaven Li-Ion baterii 3020mAh, která dle výrobce udrží telefon připraven k provozu po dobu přibližně 100 hodin. Při běžném používání je potom doba provozu přibližně 10 hodin.

Odolnost a charakteristiky prostředí

Výrobce definuje pro telefon provozní teplotu -20⁰C až 55⁰C. Odolnost proti prachu a vodě je definována normou IP54.