Technologické centrum AŽD pro výrobu elektronových mikroskopů

Naše firma DCom, spol. s r.o. realizovala významnou zakázku pro realizaci projektu nového technologického centra AŽD Praha v brněnské části Slatina na okraji Černovické terasy. V objektu se již začaly vyrábět komponenty pro elektronové mikroskopy světového lídra této oblasti společnosti Thermo Fisher Scientific. Nové technologické centrum má celkovou plochu 2000 m2. Moderní výrobní hala pomůže zvýšit výrobu a nabídne nová pracovní místa pro vysoce kvalifikované zaměstnance.

Pohled na nové technologické centrum AŽD v Brně

Slavnostní otevření technologického centra pro výrobu elektronových mikroskopů

Společnost AŽD Praha nové technologické centrum brněnského výrobního závodu slavnostně otevřela za účasti ministra průmyslu a obchodu ČR Jozefa Síkely 16.10.2023. Nový výrobní areál nyní zaměstná 130 vysoce kvalifikovaných pracovníků v budoucnu se jejich počet může rozšířit až na 300.

Slavnostní otevření technologického centra AŽD v Brně 16.10.2023

Rozsáhlá dodávka slaboproudých technologií EZS, EPS, LAN, kamerového a docházkového systému.

Firma DCom provedla v objektu kompletní dodávku slaboproudých rozvodů, lokální počítačové sítě LAN, elektronickou požární signalizaci EPS, elektronický zabezpečovací systém EZS, kamerový systém a docházkový systém. Vzhledem k technologicky náročné výrobě elektronových mikroskopů jsou na všechny dodané systémy kladeny vysoké požadavky. Naše společnost realizovala zakázku jako subdodávku pro generálního dodavatele stavby společnost Moravostav. Zakázka byla provedena v požadované kvalitě, dohodnutém termínu a ceně.

Video z výstavby technologického centra AŽD

Prohlédněte si video, které zachycuje postup výstavby moderního technologického centra Švédské šance

Spolupráce na výrobě elektronových mikroskopů od roku 1999

Společnost AŽD Praha spolupracuje na výrobě elektronových mikroskopů od roku 1999. V roce 20023 uspěla ve výběrovém řízení FEI Company jako dodavatel konzol pro elektronové mikroskopy a investovala do technologicky čistých prostor. V roce 2011 byla spolupráce rozšířena a AŽD otevřela nové a větší čisté výrobní prostory a spolupráce pokračovala i po akvizici FEI Company společnosti Thermo Fisher Scientific v roce 2016. V současné době vyrobí firma každý rok sedm set nových přístrojů

Elektronové mikroskopy z Brna zaujímají významný podíl na světovém trhu

Město Brno je významným místem pro světovou výrobu elektronových mikroskopů. V současné době se zde vyrábí 30% světové produkce těchto vysoce sofistikovaných přístrojů. Spuštěním výroby v novém výrobním areálu by se mohl tento podíl ještě zvýšit.